ЗА КРСТОВДАН ПРОХЛАДНО И СУВО

За први дан викенда, метеоролози најављују наоблачење, мањи пад температуре и јак северозападни ветар. Понегде ће падати и слаба киша.

У Војводини се очекује да удари северозападног ветра достигну олујну јачину. Најнижа температура биће од 9 од 18 целзијуса, а највиша од 22 на северу до 30 степени на југу.У недељу, после облачног јутра, претежно сунчано, углавном слаб ветар, а на истоку и јак.

Температуре ће бити од девет до 27 целзијуса. Почетак следеће недеље обележиће наоблачење и захлађење са кишом и јаким олујним северозападним ветром са севера.

Температуре од 12 до 30 на југу Србије. Увече на северу, а у току ноћи и у осталим крајевима престанак падавина и делимично разведравање.

У уторак претежно сунчано и хладно време, са темепературама од 5 до 19 степени. До краја септембра, време променљиво и хладно за ово доба године, понегде са кишом, а на високим планинама и са краткотрајним снегом уз јутарњи мраз. Понегде и у пределима нижим од 500 метара, у среду и четвртак, могућ је слаб, приземни мраз.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-krstovdan-prohladno-i-suvo/