ЗА НОВУ ГОДИНУ НА СЕВЕРУ СУВО, СЛАБ СНЕГ НА ЈУГУ

Током новогодишње ноћи у Београду и на северу земље неће бити снега, биће можда мало кише и евентуално суснежице, а у раним јутарњим сатима 1. јануара падавине ће свуда престати, изјавио је данас за Тањуг метеоролог Недељко Тодоровић.

Како каже, у нижим пределима југа и југозапада земље могућ је снег, док ће на планинама доћи до повећања снежног покривача, али у Београду и на северу земље нема назнака за снежним падавинама.

Тодоровић наводи да на крајњем југу земље може пасти мало снега, као и у градовима који су близу планина Ужице, Пријепоље, Нова Варош…

Данас је из РХЗС саопштено да ће у Србији сутра преовлађивати облачно време, док је у току дана могућа слаба киша или суснежица, углавном на северу и истоку земље, а на планинама понегде слаб снег.

Увеце и у току ноци падавинска зона просирице се и на остале крајеве, кажу из РХЗС.

Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -2 до три, а највиша од три до осам степени.

У Београду такође облачно, повремено са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најниза температура око три, а највиса око пет степени.

У понедељак облачно, на западу и југозападу Србије са снегом, уз повећање висине снежног покриваца за 10 до 20 центиметара, нарочито у брдско-планинском делу, а у вишим пределима могућа је и појава снежних наноса.

Престанак падавина на северу и истоку Србије очекује се у току новогодишње ноћи, а у осталим крајевима у уторак ујутро и пре подне.

Од среде до краја седмице осетно хладније, повремено са снегом и појачаним северозападним ветром.

У већини крајева стварање снежног покривача уз појаву ледених дана с максималном температуром испод нула степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-novu-godinu-na-severu-suvo-slab-sneg-na-jugu/