Početna » ЗА ОНЕ КОЈИ ИМАЈУ ВИШАК НОВЦА: Ко нема за цео стан може да уложи у “један квадрат” и заради…

ЗА ОНЕ КОЈИ ИМАЈУ ВИШАК НОВЦА: Ко нема за цео стан може да уложи у „један квадрат“ и заради…

У Народној банци Србије данас је представљен пројекат инвестирања који први пут на српском тржишту уводи могућност директног инвестирања у некретнине, који је доступан свим грађанима.

од Паланка данас
0 Коментар

Уредник финансијског портала Каматица Душан Узелац, који је аутор пројекта, објаснио је да је тај модел инвестирања пре свега намењен грађанима који немају новац да купе целину неког објекта, који је у форми стана, гараже или локала, због чега имају могућност да инвестирају на нивоу једног инвестиционог квадрата.„У сценарију то изгледа тако што ви финансирате производњу једног квадрата. Ми смо одговорни да тај квадрат спроведемо у дело, значи да га направимо, сазидамо некретнину, то понудимо на тржишту, продамо, остваримо профит и тај профит делимо пола-пола. И то је цела прича и рачуница у позадини овог модела“, рекао је он за Танјуг.

Узелац је навео да сви заинтересовани грађани могу да се пријаве на „инвестирам.рс“ и да ће им бити предочени сви пројекти у које би могли да инвестирају.

„Све што им се не свиђа могу да прескоче, када нађу нешто где би инвестирали, то је момент када могу да почну инвеститорску каријеру“, рекао је Узелац.

Он је навео да је такав модел предвиђен за све оне који су вољни да се опробају у инвестирању.

„Ово је једно место где може да се тренира и то са износима који нису високи, а опет је у домену индустрије која је стабилна на нашем просторима, само цигла и бетон финансијски нису изневерили грађане и то је оно што је била идеја овог пројекта, да се обезбеди грађанима да уђу у ову причу, а намењено је онима који, ајде, народски речено не знају шта ће с парама. Не у смислу количине, него буквално не знају да ли ће валута коју чувају да деградира, не знају да ли ће да вреди то за пет година, не знају да ли да купе злато или потроше нешто, да ли да ставе у банку“, рекао је Узелац.

Узелац је навео да је тај модел инвестирања нова алтернатива која омогућава грађанима да на производном циклусу у трајању од две године зараде 25 одсто.

„То је лепа зарада, штити новац од свега што га притиска и курс и инфлација и све оно што је присутно. Не рапидно, али је присутно и на тај начин обезбеђује принос свакоме ко тај новац инвестира.

Када је реч о сигурности новог модела инвестирања, Узелац је навео да је инвестирање гарант неких резултата.

„И то је оно што у инвестирању је терминологија таква да заједнички имамо неке непознате које морамо да се сагласимо да су нам непознате и да се успостави поверење. Другачије, ово је немогуће спровести ако имате дилеме у то да ће некретнине бити исте или више у наредном периоду, онда бисте били у страху целе ове приче и онда ово није за вас. Инвестира се у оно што разумете и оно у што верујете. Ово је модел за све који разумеју ову рачуницу и верују у индустрију као што су некретнине“, рекао је он.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept