ЗА ПРОГРАМ МОЈА ПРВА ПЛАТА ВИШЕ ОД 17.000 КАНДИДАТА

Пријављивање кандидата у оквиру Пројекта „Моја прва плата“ завршено је, а у предвиђеном року 17.081 кандидат успешно се пријавио за неку од 12.559 позиција коју је понудило 7.524 послодавца, саопштила је данас Национална служба за запошљавање (НСЗ).

Налог на порталу Моја прва плата отворило је 22.948 младих.

Послодавци из приватног сектора имају рок за селекцију и повезивање са кандидатима до 15. новембра, до поноћи.

Из НСЗ позивају све послодавце који још увек нису завршили процес селекције и послали понуде кандидатима, да то учине што пре, како би се повезивање успешно завршило у предвиђеном року.

Послодавци из јавног сектора ће добити обавештење о даљим активностима након 16. новембра.

На порталу Моја прва плата биће објављена коначна листа послодаваца са бројем одобрених извршилаца за сваког послодавца најкасније до 27. новембра.

Закључивање уговора између Националне службе, послодавца и изабраног кандидата, којим се уређују међусобна права и обавезе, вршиће се у периоду од 28. новембра до 14. децембра.

Влада Србије је Програм „Моја прва плата“ покренула са циљем да се подстакне оспособљавање за рад младих људи и пружи подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.

Програм предвиђа деветомесечно оспособљавање на конкретним пословима, а за те намене опредељено је две милијарде динара.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-program-moja-prva-plata-vise-od-17-000-kandidata/