Početna » За Први мај без синдикалних протеста, на трговима разговори са грађанима

За Први мај без синдикалних протеста, на трговима разговори са грађанима

Три највеће синдикалне централе у Србији празник рада Први мај обележиће тако што ће на отвореном, на трговима и местима где се окупља највише људи, разговарати о проблемима радника у Србији и горућим друштвеним проблемима, док раднички протести нису планирани. Савез самосталних синдиката Србије (SSSS) ће, како је за Танјуг изјавио секретар Зоран Михајловић, за разлику од ранијих година, Први мај обележити не само у Београду већ и у још неколико градова Србије.

од Паланка данас
0 Коментар

„Осим у Београду, имаћемо манифестације и у Суботици, Крушевцу, Чачку и другим градовима, где ће бити организована окупљања наших запослених“, рекао је он.Скуп у Београду, под називом „Удружимо се у борби за радничка права“ биће одржан на Ади Циганлији, код торња и почеће у 11 часова а синдикалци ће, како је објавио Савез самосталних синдиката Београда, са грађанима, између осталог, разговарати о значају чланства у синдикату, перспективама тржишта рада, пензионој политици, предлозима измена и допуна Закона о раду, заштити права радника.

Уједињени грански синдикат (УГС) „Независност“ организоваће на Тргу Славија у Београду, на платоу код споменика Димитрију Туцовићу, са почетком у 12 часова скуп под називом „За демократски и раднички рестарт“ .

Из ове централе су позвали заинтересоване да дођу да чују шта они имају да им кажу о предлогу Закона о раду, перспективама тржишта рада, пензионој политици, безбедности и здрављу на раду али и функционисању институција у нашој земљи, правосуђу и јавној безбедности.

Асоцијација слободних и независних синдиката (АСНС), ће према речима председнице ове синдикалне организације Ранке Савић, празник рада обележити тако што ће у шест градова Србије организовати дељење пропагандног синдикалног материјала и разговор са грађанима.

„Нећемо организовати никакве протесте. Изаћи ћемо са прогласом а у шест градова, Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву и Суботици делићемо синдикални материјал и разговарати са грађанима“, рекла јеPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept