ЗА СКОРО 60% МЛАДИХ РИЗИК ОД ВАКЦИНЕ ЈЕДНАК РИЗИКУ ОД ВИРУСА

Скоро 60 одсто младих од 18 до 29 година сматра да је ризик од вакцине једнак или већи ризику од корона вируса, а кампања „НаТебиЈе“, која се спроводи током лета и јесени, има за циљ да изгради поверење младих у вакцинацију и препоруке струке када су у питању имунизација и епидемиолошке мере.

Кампања представља одговор на слаб одзив младих људи на вакцинацију против корона вируса, узрокован дезинформацијама, незаинтересованошћу и неповерењем младих у сам процес имунизације, наводи се у саопштењу.

Додаје се да кампања “НаТебиЈе” ставља младе у фокус, даје им простор да питају, да изразе своје недоумице и нуди одговоре и конкретне информације, наглашавајући индивидуални допринос који они могу да дају у контроли епидемије.

„Оно што је веома важно је да вратимо поверење младих. А вратићемо га једино ако са њима будемо разговарали искрено и онако како заиста јесте“, каже др Мила Паунић, епидемиолог Завода за здравствену заштиту студената Београд.

Паунић позива младе који имају било каква питања и недоумице да их пошаљу тиму лекара и лекарки Завода на мејл адресу: pitanjavakcinacija@žžsbg.rs

Кампања се састоји од видеа, илустрација, визуала, разговора и подстицању дискусије на социјалним мрежама (Facebook, Инстаграм).

Кампању #НаТебиЈе, уз подршку партнера, спроводи Омладински програм Београдског центра за људска права заједно са Популационим фондом Уједињених нација у Србији и Заводом за здравствену заштиту студената Београд.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-skoro-60-mladih-rizik-od-vakcine-jednak-riziku-od-virusa/