ОВОГ ВИКЕНДА 84 САТА У КУЋИ ЗА УСКРС, ОД ПЕТКА У 17 ДО УТОРКА У О5 ЧАСОВА

Нова мера за сузбијање ширења корона вируса.

Како сазнају београдски медији Влада Србије и Кризни штаб одлучили су да имамо почетак полицијског часа од протеклог викенда, али са уторком, па ће грађани остали у својим домовима бити укупно 84 сата.

Наводи се да ова одлука није била нимало лака, с обзиром на то да је Васкрс у недељу 19. априла и на став Синода Српске православне цркве да би требало укинути полицијски час на највећи хришћански празник.

Међутим став струке, епидемиолога и лекара из Кризног штаба остао је непромењен, односно да  забрану кретања не треба нипошто укидати, и да је треба појачати због немара и неодговорности појединаца као и опасности од заражавања већег броја људи као у Нишу.

Ова одлука је донета данас на седници Владе, и ступа на снагу по објављивању у Службеном листу.

Ово ће, уједно, бити и најдужи полицијски час од када је уведено ванредно стање, који се из викенда у викенд продужавао.

Тачније, пре две недеље, први пут је забрана кретања уведена викендом (4. априла), и тада је трајала од 13 сати од суботе, до понедељка до 5 часова ујутро. Укупно 40 сати.

Прошле недеље, тачније викенда, полицијски час је продужен, и трајао је 60 сати. У том периоду, грађани Србије нису могли да се крећу од петка од 17 часова, до јуче до 5 сати ујутро.

Ово, најновије продужење полицијског часа, уједно ће бити и најдуже до сада са трајањем од 84 сата, што је у преводу 3,5 дана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-uskrs-u-kucama-od-petka-u-17-do-utorka-u-o5-casova/