ЗА ВИКЕНД ПОНОВО ПАКЛЕНО, ТЕМПЕРАТУРЕ ДО 37 СТЕПЕНИ

За дане викенда и почетком наредне седмице у Србији се очекује веома топло са температуром у већини места од 34 до 37 степени, прогноза је Републичког хидрометеоролошког завода.

Тако ће у Србији, од 14. до 17. августа бити претежно сунчано и топло, са температуром изнад просечних вредности.

Затим, до 19. августа, биће свежије, са пролазним наоблачењима која ће условити местимично кишу, краткотрајне пљускове и грмљавину, најпре на северу земље.

У Србији ће сутра бити претежно сунчано и топло, на југу и истоку после подне, уз локални развој облачности, понегде ће пасти краткотрајна киша или пљусак са грмљавином.

Ветар ће бити слаб и умерен, северни и северозападни.

Нешто свежије време, са местимичним локалним пљусковима и грмљавином, очекује се следеће недеље, уз мањи пад температуре која ће се кретати између 28 и 32 степена.

Метереочози кажу да су температуре које се прогнозирају до краја ове недеље изнад просечних вредности, али да нису најекстремније с обзиром да је, додаје, 2007. године у јулу забележен апсолутни рекорд који је био изнад 43 и 44 степена.

Када је реч о времену до краја августа, након пролазног наоблачења које се очекује следеће недеље, наредних десетак дана до краја месеца прогнозира се углавном сунчано и топло време, али се не очекују екстремно високе температуре.

Метеоролог Михајловић наводи да је пред нама топла јесен, те да се у току јесени очекује између 13 и 20 дана са температором изнад 25 степени и просечна влажност.

„У сваком случају, септембар и октобар спадају у сувље месеце са мањом количином падавина, тако да је за сада рано говорити с обзиром на топле таласе које смо имали у току лета, али не очекујемо ништа екстремно у односу на климу која је карактеристична за наше подручје“, рекао је Михајловић.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/za-vikend-ponovo-pakleno-temperature-do-37-stepeni/