уторак, мај 28, 2024
Početna » ЗАДРЖАНИ У ПРИТВОРУ ЗБОГ СУМЊЕ ДА СУ У ГЕПЕКУ ПО ПАЛАНЦИ ВОЗАЛИ ЧОВЕКА ДА МУ ИЗНУДЕ НОВЦА

ЗАДРЖАНИ У ПРИТВОРУ ЗБОГ СУМЊЕ ДА СУ У ГЕПЕКУ ПО ПАЛАНЦИ ВОЗАЛИ ЧОВЕКА ДА МУ ИЗНУДЕ НОВЦА

од Паланка данас
0 Коментар

По налогу дежурног јавног тужиоца Основног јавног тужилаштва у Великој Плани од стране полицијских службеника ПС Смедеревска Паланка дана 12.05.2024. године донето је решење о задржавању осумњичених И.Ј. из Азање (рођ. 1984. године), Л.В. из Смед. Паланке (рођ.2001.године) и С.В. Из Смед. Паланке (рођ. 1995.године)Они су приведени због постојања основане сумње да су извршили кривично дело Изнуда у покушају из члана 214. став 1. у вези са чланом 30. Кривичног законика и кривично дело Противправно лишење слободе из члана 132. став 1. Кривичног законика.

Према наводима кривичне пријаве осумњичени су дана 12.05.2024. године око 00,10 часова у Смед. Паланци путничким моторним возилом дошли до куће оштећеног Д.Г. из Смед. Паланке (рођ.1989.године) и употребом физичке силе и принуде од истог изнуђивали новац на тераси породичне куће на име накнаде штете коју је оштећени начинио у угоститељском објекту једног од осумњичених, да би након тога оштећеног довели до пртљажника путничког моторног возила којим су дошли и натерали га да уђе у исти, што је оштећени и учинио и возили га по граду, све време упућујући претње да ће га убити уколико им не исплати новац, а када је оштећени рекао да ће им платити, довезли су га до куће где су их сачекали полицијски службеници који су их лишили слободе.

Након саслушања осумњичених на основу предлога поступајућег јавног тужиоца судија за претходни поступак Основног суда у Великој Плани одредила је притвор према осумњиченима И.Ј. из Азање (рођ. 1984. године) и Л.В. из Смед. Паланке (рођ.2001.године) због постојања особитих околности које указују да би останком на слободи могли ометати поступак утицајем на оштећене и сведоке, док је за осумњиченог С.В. Из Смед. Паланке (рођ. 1995.године) стављен предлог за одређивање мере забране прилажења, састајања и комуницирања са оштећеним и сведоцима.

Ради утврђивања потпуног чињеничног стања тужилаштво ће у даљем току поступка испитати оштећеног и сведоке и спровести друге доказне радње у циљу доношења законите јавнотужилачке одлуке.

ОЈТ Велика ПланаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept