Početna » ЗАЈЕДНИЧКЕ АКТИВНОСТИ НАСТАВНИКА, УЧИТЕЉА И УЧЕНИКА ОШ “МИЛИЈА РАКИЋ” ИЗ ЦЕРОВЦА, БАШИНА И МРАМОРЦА

ЗАЈЕДНИЧКЕ АКТИВНОСТИ НАСТАВНИКА, УЧИТЕЉА И УЧЕНИКА ОШ „МИЛИЈА РАКИЋ“ ИЗ ЦЕРОВЦА, БАШИНА И МРАМОРЦА

од Паланка данас
0 Коментар
Данас, 25. априла, ученици издвојених одељења из Башина и Мраморца похађали су наставу у матичној школи у Церовцу, те су тако наставне часове пратили заједно са вршњацима истих разреда.Занимљиве часове српског језика и математике имали су код учитеља, а потом су ученици четвртих разреда упознали предметне наставнике хемије, географије, математике, биологије, енглеског језика и физичког васпитања.
Дружење је настављено са свим ученицима, где су наставнице хемије Гајана Прелевић и наставница биологије Јелена Зубац упознале своје будуће ђаке са хемијским експериментима и биолошким препаратима.
Заједно са наставницима ученици су уочавали карактеристике појединих течности, а потом су упознали на другачији, стручнији и практичан начин глисте и виноградарске пужеве. Упознали су се и са СТЕМ експериментима које реализујемо кроз наставне часове.
На крају наставног дана четвртаци су се дружили са наставником физичког васпитања.

 

Након свих експеримената, огледа и нових открића ученици нису крили своје одушевљење.
Ове заједничке, добро испланиране наставне активности омогућују, пре свега, упознавање и дружење ученика из подручних школа са ученицима из матичне школе, а наставници заједно размењују искуства и мотивишу ученике за усвајање нових наставних садржаја. Ови примери добре праксе део су великог заједничког пројекта свих запослених са циљем да се свим ученицима из различитих одељења и разреда пруже једнакост, дружење и квалитетна настава, без баријера и различитости.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept