ЗАЈЕДНИЧКИ ТИМОВИ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ СПАЉИВАЊА ОСТАТАКА УСЕВА И ДРУГОГ НИСКОГ РАСТИЊА

Министарство унутрашњих послова и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде формирали су заједничке тимове са циљем спречавања спаљивања остатака усева и другог ниског растиња на пољопривредном земљишту.

Тимови су формирани од представника Сектора за ванредне ситуације и Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова и инспектора Одељења пољопривредне инспекције за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде.

Тимови су синоћ извршили обилазак аутопута, од Шида до Шимановца и том приликом су припадници Сектора за ванредне ситуације локализовали и угасили два пожара, један на подручју општина Рума, а други на подручју општине Пећинци.

У току је утврђивање идентитета лица која су изазвали пожаре, као и власника, односно корисника пољопривредног земљишта, против којих ће бити поднете одговарајуће пријаве надлежним органима.

Контролe поштовања Закона о заштити од пожара и Закона о пољопривредном земљишту од стране власника, односно корисника пољопривредног земљишта, биће настављенe и наредних дана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zajednicki-timovi-za-sprecavanje-spaljivanja-ostataka-useva-i-drugog-niskog-rastinja/