ЗАМЕНА ЛИЧНИХ КАРАТА И ТОКОМ ПРАЗНИКА

Министарство унутрашњих послова (МУП) саопштило је да личне карте издате на старом обрасцу важе до 31. децембра 2016. године и да ће МУП и за време новогодишњих и божићних празника организовати пријем захтева за издавање докумената за хитне случајеве.

Управа за управне послове МУП организовала је током децембра у свим полицијским управама у Србији радно време у две смене, као и суботом и недељом, како би што већи број грађана могао да преда захтеве за личну карту.

То ће бити настављено и током 2017. године, док год за тим буде било потребе, наводи се у саопштењу.

Министарство подсећа грађане да је потребно да се све личне карте издате на старом обрасцу замене, укључујући и трајне личне карте издате на старом обрасцу.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин апеловао је данас да старији грађани пожуре са заменом старих личних карата, како не би имали проблема приликом примања пензија.

Он је на конференцији за новинаре рекао да то министарство има податке да много грађана има личне карте чији ће рок важења ускоро да истекне.

„Поучени смо искуством са заменом здравствених књижица и гужама које су због тога настале, па молимо да пожуре са заменом и преузму биометријске личне карте“, рекао је Вулин.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zamena-licnih-karata-i-tokom-praznika/