Početna » ЗАПАЊУЈУЋЕ ЧИЊЕНИЦЕ О СМРТИ КОЈЕ ЋЕ ВАС ОСТАВИТИ БЕЗ ДАХА

ЗАПАЊУЈУЋЕ ЧИЊЕНИЦЕ О СМРТИ КОЈЕ ЋЕ ВАС ОСТАВИТИ БЕЗ ДАХА

од Паланка данас
0 Коментар

Чињенице о смрти су прилично фасцинантне, али нас и подсећају на то како је живот крх и како морамо да ценимо сваки дан

Да, смрт није тема која нам се често чини занимљивом, али постоји много необичних и запањујућих чињеница о смрти које нам могу пружити неки увид у ову непознату област.
Иако су неке од ових чињеница прилично шокантне, остале су не само занимљиве, већ и фасцинантне.

Прва чињеница коју смо открили је да само три дана након смрти ензими у нашем телу почињу да разграђују наше ткиво. Ова чињеница је нешто што многи људи никада нису чули и може нас навести да размишљамо о томе како функционишемо док смо живи.

Такође, сахрањивање је пракса која датира из периода пре 350.000 година, што нам говори да људи имају традицију да се опраштају од својих најмилијих већ хиљадама година.

Још једна необична чињеница је да је у укупној људској историји преминуло чак 100 милијарди људи, што је невероватна бројка. Такође, научници су утврдили да су леворуке особе у просеку склоније умирању три године раније од десноруких.

Постоји неколико чињеница које су прилично страшне, попут оне да се три пута више људи убије него што буде убијено у Њујорку, као и да се сваких 40 секунди негде у свету догоди самоубиство.

Али постоје и неке чињенице које су само невероватно интересантне, као, на пример, чињеница да када особа умре, последње чуло које губи је чуло слуха.

Такође, већа је вероватноћа да вас убије кокос него да вас усмрти ајкула, док пијани возачи у Америци лише живота једну особу сваких сат времена.

Чињенице о смрти су прилично фасцинантне, али нас и подсећају на то како је живот крх и како морамо да ценимо сваки дан.

Па чак и ако су неке од ових чињеница помало језиве, нису све тужне.

У ствари, чињеница да 35 милиона ћелија нашег тела изумре сваког дана само је један од начина на који се наш организам прилагођава и обнавља.

Извор 24 седамPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept