ЗАПАЖЕН УСПЕХ УЧЕНИКА ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ НА ТАКМИЧЕЊУ „ЛИК РОСИИ 2018“

Сваке године се у организацији Средње школе при амбасади Русије у Београду, организује Међународна олимпијада у познавању књижевности, историје и културе Русије и руског језика.

Ученици ОШ „Олга Милошевић“ су у изузетно јакој конкуренцији освојили друго место за рекламне видео филмове “Дрво другарства“ и „Шах“ са основном поруком „Рециклирај и победи“. Ученици петог и седмог разреда су уз помоћ  наставница Марине Миладиновић и Љиљане Томић које воде секцију „Млади еколози“, и наставнице руског језика Даринке Бајкић, направили дрво од папира и пластичних флаша, а шаховску таблу и фигуре од најлонских кеса и пластичних флаша. На часовима руског језика су осмислили и увежбали текст на руском и тимски рад је дао очекиване резултате – победили смо!

Ова победа нам много значи, кажу у школи, јер колико год је важно учествовати и победити, важније је кога побеђујеш и од кога примаш награду. Победили смо у изузетној међународној конкуренцији а награду су нам доделили најеминентнији професори Русије.
Циљеви и задаци Олимпијаде су ширење и јачање међународних културних веза, подстицање омладине Србије и других земаља у окружењу за учење руског језика; тежња ка очувању узајамних сећања на културно- историјске везе Србије и Русије, као и ширење знања руског језика и руске књижевности, историје и кутуре у односу на светску књижевност, културу и историју.
Учесници Олимпијаде су били сви ученици почевши од другог разреда основне школе, ученици средњих школа и гимназија, као и разна удружења руских држављана који живе у Србији и чланова Друштва српско – руског пријатељства.

Ове године Олимпијада ,,ЛИК Росии 2018“ била је посвећена једној од најважнијих тема – екологији. Сви радови су рађени у школама и послати су у Руску школу, са роком предаје до 10. марта.
Жири је био састављен од директора и професора Руске школе, који су пажљиво прегледали и оценили све радове. Бирала су се по три најбоља рада за укупно девет различитих номинација.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zapazen-uspeh-ucenika-os-olga-milosevic-na-takmicenju-lik-rosii-2018/