Početna » ЗАПИСИ С ПРЕДУМИШЉАЈЕМ

ЗАПИСИ С ПРЕДУМИШЉАЈЕМ

од Паланка данас
0 Коментар

Поштоваоци позоришне уметности ових дана добили су још једну књигу посвећену театарским чаролијама Градског позоришта -Центра за културу из Смедеревске Паланке из штампарије ГрафоЗорекс из Велике Плане.Књига „Краљ Иби у држави краља Сизифа“ посвећена је боравку Градског позоришта у Грчкој и учешћу на Позоришној Балканијади у митском граду Коринту и једна  је врста путописног штива и отворени текст који читаоца асоцијативно упућује у смеру који је аутору битан.

Књига је настала захваљујући исказима учесника и интервјуима са њима. Њих и остале текстове (са својим) укомпоновао је у књигу Тома Митровић, хроничар позоришних догађања Паланке и Доње Јасенице. Своја сећања на учешће на позоришној Балканијади исписују, и присећају се, глумци, учесници овог фестивала. На првим од сто страница читаоци ће се наћи у Паланци, а затим ће их Митровић из позоришта ауто путевима, из приче у причу водити до Коринта, затим кроз Грчку до повратка у Паланку одакле се и кренуло.

Кроз више поглавља књига „Краљ Иби у држави краља Сизифа“ Томе Митровића говори о игрању представе „Краљ Иби“ у званичном програму, и сјајних сликовитих утисака након представе, и путовања кроз Грчку дочаравајући специфичну атмосферу у сурету са новим срединама, фасцинатним градовима и необичним људима. Књига је покушај да се за покољења сачува историја Паланачког глумишта а данашња генерација и генерације које долазе иза ње вредноваће његове успехе према властитим мерилима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept