ЗАПИСНИЦИ СА УВИЂАЈА ДИГИТАЛНИМ ПУТЕМ, ЛАКШЕ ДО ОДШТЕТЕ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће од понедељка почети са радом систем за дигитално прослеђивање записника о увиђају саобраћајних незгода и пратеће документације Удружењу осигуравача Србије, који ће омогућити грађанима да брже и ефикасније остваре своја права.

Небојша Стефановић је присуствовао презентацији рада система у Саобраћајној полицијској испостави „Запад“ у Новом Саду.

„Записник о увиђају, који сачине саобраћајни полицајци, убудуће ће слати директно на сервер Удружења осигуравача Србије, тако да грађани више неће морати да долазе у полицију да лично узимају записник, нити ће више плаћати таксу за издавање његове папирне верзије. Захваљујући овом систему осигуравајуће куће ће грађанима моћи да у најкраћем могућем року исплате одштету“, рекао је Стефановић.

Министар је истакао да се ова процедура дигиталне размене докумената односи искључиво на саобраћајне незгоде у којима је настала само материјална штета, а за које је вршен увиђај од стране полиције.

„Увођењем овог система, Министарство унутрашњих послова је наставило да дигитализује своје услуге за возаче, као што смо то већ урадили и са продужавањем возачких и саобраћајних дозвола и полагањем возачких испита“, рекао је Стефановић, који је захвалио Удружењу осигуравача Србије које је заједно са МУП-ом развило ову апликацију.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zapisnici-sa-uvidjaja-digitalnim-putem-lakse-do-odstete/