ЗАРАЗА НЕ УГРОЖАВА НАСТАВНИ ПРОЦЕС

Зараза не угрожава наставни процес, број инфицираних знатно мањи него у новембру. Број заражених ђака и наставника по школама није велики. Укупно је заражено и у изолацији два одсто од укупног броја свих учесника у наставном процесу.

Ове податке изнела је Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, која каже да овај проценат није алармантан ако се зна да је у новембру било заражено 11 одсто ђака и наставног особља. Тада је, због наглог повећања броја оболелих по школама, и донета одлука да се раније иде на зимски распуст.

Јанковићева истиче и да се број заражених повећао једино у Врању, проценат је четири одсто, али да ни ту овом граду ситуација није алармантна као што је била у јесен прошле године.

У Министарству просвете истичу да прате ситуацију о стању у школама и поступају по препорукама кризних штабова и органа надлежних за јавно здравље.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да мора бити заустављен прилив оболелих од вируса корона у болнице, јер су лекари и медицинско особље исцрпљени. Кон је, гостујући на ТВ Прва, рекао да пораст броја новозаражених корона вирусом не може бити тако велики као раније, јер је колективни имунитет на нивоу који то неће омогућити, али да ћемо имати пораст који ће трајати још неко време.

На питање да ли ће постојеће мере бити пооштрене, Кон је рекао да о томе још није расправљано, али да у оквиру медицинског дела Кризног штаба постоји мишљење да неко видљиво заоштравање мора да постоји, јер пораст броја новозаражених представља додатни ризик на који треба реаговати.

Он је истакао да мора да се прихвати чињеница да непоштовање мера резултира повећањем броја заражених и да се интензивно прати ситуација у школама, пре свега средњим.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zaraza-ne-ugrozava-nastavni-proces/

1 comment

    • Azanjac on 22/02/2021 at 10:39

    Srednjoškolci kojima je prva nedelja februara bila radna, ovog meseca su išli 8 dana u školu, sa časovima od po 30 min..
    Jedini koji nije oštećen jesu prosvetari koji ne rade ništa, a plata je ista, možda i veća, mada ne bi me čudilo i da malo štrajkuju.
    Onlajn nastava je poprilična glupost, nužno zlo. Naravno da se mora voditi računa zbog virusa, ali da deca isto nauče, nema teorije. Na fakultetima postoje studenti koji mešaju ćirilicu i latinicu i ne znaju tablicu množenja.

Komentari su onemogućeni.