(ВИДЕО) ЗАСЕДАО ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ-ПОЈАЧАТИ ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

Данас је одржана ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације. На дневном реду су се нашле 4 тачке, и то: Анализа актуелне епидемијске ситуације на подручју општине Смедеревска Паланка, доношење аката о мерама које треба да буду спроведене у циљу ублажавања последица епидемије, доношење аката о координацији са основним и средњим школама у функцији организације образовно-васпитног рада у складу са Упутством Министарства просвете и план вежбе сектора за ванредне ситуације у Смедереву.

Што се тиче закључака, одлучено је да се за сада не уводе нове противепидемијске мере, већ да се појача инспекцијски надзор у угоститељским објектима, маркетима и свим другим затвореним просторима где је обавезно ношење маски и држање физичке дистанце. Образовне установе на територији наше општине, ићи ће по првом моделу наставе како је и почела школска године, а надлежни ће свакодневно обавештавати стручни тим Општинске управе о епидемијској ситуацији у школама.

Што се тиче одржавања Сајма пољопривредних машина и алата као и Kрстовданског вашара, одлучено је да се о реализацији ових манифестација расправља на неком од следећих седница, јер ће Штаб заседати сваког уторка.

Да подсетимо, на основу индикатора и процене ризика преношење заразне болести изазване САРС-ЦоВ-2 вирусом у популацији на територији општине Смедеревска Паланка који је доставио Центар за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље у Пожаревцу, општина Смедеревска Паланка сврстана је у црвену зону са такозваним већим ризиком од преношења вируса.

Тиме је епидемиолошка ситуација у Смедеревској Паланци процењена лошијом него у Смедереву које је сврстано у жуту зону. Ова процена извршена је основу броја нових случајева на 100.000 становника у поседњих 14 дана.

На подручију наше општине проценат позитивних тестова у протекле две недеље износио је 14, 7%.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zasedao-stab-za-vanredne-situacije-smederevske-palanke-pojacati-inspekcijski-nadzor-vasar-i-poljo-sajam-na-sledecem-zasedanju/