Početna » ЗАШТО ЈЕ ПАДАО ГРАД НЕОБИЧНОГ ОБЛИКА-НАУКА ДАЛА ОДГОВОР

ЗАШТО ЈЕ ПАДАО ГРАД НЕОБИЧНОГ ОБЛИКА-НАУКА ДАЛА ОДГОВОР

од Паланка данас
0 Коментар

Током претходних дана десило се неколико јачих олуја у нашој земљи и региону. Град који је падао био је од величине лешника до величине тениске лоптице, а понегде је имао и необичан изглед који подсећа на људско око и који је многима деловао застрашујуће.Уопштено, град настаје када су приземни слојеви атмосфере добро загрејани, због чега постоје јака узлазна кретања ваздуха.

Kап која се налази у облаку бива ношена тим узлазним кретањима до веома великих висина где је температура испод 0 степени. На ниској температури кап се охлади, након чега се на њу лепе кристали леда и настаје зрно града које је беле боје.

Зрно града креће да пада ка тлу, при чему се на том путу на његовој површини скупља прозирни слој прехлађене воде. Ваздух који се креће навише не дозвољава зрну града да падне, већ га поново подиже до великих висина где је температура ниска и где се на том прозирном слоју поново нагомилавају кристали леда стварајући нови млечнобели слој на зрну града.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept