ЗАТВОРЕН БЕОГРАДСКИ АЕРОДРОМ, МОГУЋЕ ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ ГРАНИЦА

Влада Србије донела је на данашњој седници нове одлуке у циљу сузбијања ширења вируса корона, а једна од мера је и да се међународни путнички авио-саобраћај са аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, обуставља до даљег.Kако је саопштено после седнице, одлука ступа на снагу данас у подне и сви авиони који до тада буду полетели са полазних дестинација, моћи ће безбедно да слете на београдски аеродром.

Аеродром неће бити затворен у време ванредног стања уведеног због ширења вируса корона, али ће на основу одлуке Владе Србије од данас, 19. марта у 12 часова бити привремено обустављени сви комерцијални међународни летови са и ка аеродрому.

Међународни гранични прелаз на аеродрому „Никола Тесла“ одлуком Владе Србије биће привремено затворен.

Аеродром остаје отворен за све хуманитарне летове и карго саобраћај, а ваздушни простор Србије остаје отворен за све прелете. За све путнике који слете обавезујуће су мере самоизолације и њихово евентуално кршење биће строго контролисано и кажњено у складу са законом.Додајмо да је раније речено да ће председник Србије Александар Вучић и предсеница Владе Ана Брнабић данас разматрати додатну меру да се границе затворе за путничка возила.

Фото  ФБ Аеродром Никола Тесла

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zatvoren-beogradski-aerodrom-moguce-potpuno-zatvaranje-granica/