ЗАВРШАВА СЕ ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ, ЋАЦИ ОД СУТРА У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

Ученици основних и средњих школа од сутра се враћају настави после јесењег распуста који је трајао од 8. до 12. новембра.

Одлуку о продужетку јесењег распуста донео је Кризни штаб, 4. новембра, због повећаног броја деце у школском узрасту заражених вирусом ковид-19.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја прошле недеље је саопштило да ће се од сутра, 15. новембра, комбиновани модел наставе примењивати у средњим школама у три локалне самоуправе.

Непосредна и онлајн настава спроводиће се за средњошколце у Београду, Нишу и Великом Градишту, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу а тако ће бити и у Смедеревској Паланци.

Према подацима Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“, од 1. до 7. новембра број деце школског узраста од 6 до 18 година, оболеле од корона вируса био је 1.667.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zavrsava-se-jesenji-raspust-caci-od-sutra-u-skolskim-klupama/