ЗАВРШЕН НОВИ ПРАВИЛНИК О ЕКСКУРЗИЈАМА

Нови правилник о екскурзијама је готов и сви који желе да организују студијска путовања моћи ће то да учине по правилима садржаним у том документу, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић.

Сваки наставник ће тражити дозволу од управе ако жели да ради са децом ван наставе, рекао је Шарчевић новинарима упитан да поново прокоментарише екскурзију у Амстердам на коју су ишли ђаци београдске школе Карађорђе.

Директор може да сагледа околности ако има елемената покренуће дисциплински поступак, рекао је министар и додао да он није судија, и да може једино да покрене иницијативу да се испитају околности под којима је организована екскурзија.

Министар је навео да безбедност деце мора бити на првом месту и додао да екскурзије организоване на начин попут поменуте за мотив немају едукацију већ корист.

Шарчевић је додао да сваки директор школе мора да зна шта се дешава, ако то дозвољава значи да је у „дилу“ са наставницнима, а ако не зна то је лоше.

Министар је најавио да ће убудуће сви директори који такво понашање толеришу бити смењени као и у случају прикривања школског насиља.

Према његовим речима, екскурзије, студијска путовања се организују у складу са правилником а и у сарадњи са надлежним организацијама попут Темпус канцеларије, Еразмус програма.

Бета

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zavrsen-novi-pravilnik-o-ekskurzijama/