ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ „ИНСТАЛИРАЈ ДРУШТВО“

kzm11У фоајеу Културног центра организована је последња у низу активности пројекта “Инсталирај друштво”, који је спровела омладинска група “Друштвени мајстори“ из Смед. Паланке, а у оквиру програма Млади су закон. Тема овог пројекта је прекомерно и неадекватно коришћење интернета, пре свега код млађе популације. – Овом приликом, приказан је кратки играни филм, који су режирали чланови омладинске групе, а отворена је и изложба фотографија. И филм и изложба обрађују тему неадекватног коришћења интернета и мобилних уређаја. Публику су чинили омладинци средњошколског узраста.
– Раније спроведене активности у оквиру истог пројекта су видео-презентације и предавања на поменуту тему. Предавања, чији аутори су чланови омладинске групе, одржана су у свим паланачким школама.
– Такође, изведен је улични перформанс, односно кратки сценски комад, који су креирали чланови омладинске групе и који је одигран пред великим бројем младих, али и пред значајним бројем уличних пролазника.
– Циљ овог пројекта је био да се младима укаже на лоше аспекте прекомерног коришћења интернета и мобилних уређаја. Све активности предвиђене омладинским пројектом “Инсталирај друштво” у целости су спроведене.
– Млади аутори пројекта заслужују најискреније похвале за ангажовање, истрајност и одговорност, умешност …
– Иначе, програм „Млади су закон“ спроводи се од 2010. године, а финансира га Министарство омладине и спорта. Ресурс центар за Браничевски и Подунавски округ ове године је била Омладина Јазаса Пожаревац. Партнер на локалном нивоу је, као и сваке године, Канцеларија за младе Смед. Паланка, која перманентно подстиче младе да учествују са неком од својих идеја и спроведу је у дело, тако се активирајући и стичући многа корисна искуства.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zavrsen-projekat-instaliraj-drustvo/