ЗАВРШЕН „ТЕАТАР ОД СНОВА“ У ЛУГАВЧИНИ, ПАЛАНЧАНИ НАЈБОЉИ

Прва награда

Награда за најбољу представу: „Моја дивна луцкаста породица”, ОШ „Олга Милошевић”, Смедеревска Паланка

Друга награда

Награда за најбољи визуелни утисак (костим и сценографија): „Kраљевски фестивал”, ОШ „Десанка Максимовић”, Пожаревац

Трећа награда

Награда за најуспешније сценско извођење: „Докторка на селу”, ОШ „Бранко Радичевић”, Лугавчина Образложење:

Жири

На 11. Театру од снова, одржаном у Дому културе у Лугавчини 23. и 24. априла 2019. године, учествовало је укупно 12 школских представа из Пожаревца, Смедеревске Паланке, Смедерева, Азање, Церовца, Михајловца, Лозовика, Велике Плане и Лугавчине.

Прву награду, која се додељује за најуспешнију представу у целини (текст, извођење, пођеднак квалитет сценског говора и наступа свих ликова, атмосфера, односи између ликова, сценографија и костим), жири је доделио ОШ „Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке за представу „Моја дивна луцкаста породица”, коју је извела генерација ученика четвртог разреда. У извођењу су учествовали сви ученици, а инклузивни приступ није био пренаглашен, већ са суптилно исказаном поруком. Остварена је одлична интеракција са публиком, извођачи су били уједначени, односи у представи су били прецизни, а текст је прилагођен узрасту.

Другу, Награду за најбољи визуелни утисак (костим и сценографију), жири је доделио ОШ „Десанка Максимовић” из Пожаревца, за представу „Kраљевски фестивал”. Сценографија је била функционална, а костими ефектни и у складу са улогама.Трећу, Награду за сценско извођење, освојила је ОШ „Бранко Радичевић” из Лугавчине за представу „Докторка на селу”. Избор представе негује успомену на завичајног драмског ствараоца, аутентични говор моравског села косавско-ресавског дијалекта смедеревско-вршачког говорног типа. Сви учесници су били усредсређени и усмерени једни на друге од почетка до краја представе.
Жири је одлучивао у саставу:Данијела K. Микић, Владислав Нешић, Валентина Илић и Иван Тодоровић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zavrsen-teatar-od-snova-u-lugavcini-palancani-najbolji/