ЗАВРШЕТАК ШКОЛЕ ПО ПЛАНИРАНОМ КАЛЕНДАРУ, ЂАЦИ НА РАСПУСТУ ЦЕЛО ЛЕТО?

Школска година завршиће се према раније планираном школском календару – половином јуна. Продужење је могуће највише за недељу дана, уколико буде потребно више времена да се закључе оцене. Деца не треба да буду жртве и остану без летњег распуста. Ово је речено “Новостима” у Министарству просвете, поводом информација да би ђаци могли да иду у школу до 15. августа, а да школска година почне 15. септембра. За то, кажу, нема потребе јер се настава одвија на даљину и све што је предвиђено школским планом и програмом биће завршено.

Министар просвете Младен Шарчевић рекао је да је могуће да се деца у школске клупе врате почетком јуна, уколико се за то стекну услови. У школу би ишли две највише три недеље и тај период искористио би се за закључивање оцена. Шарчевић је рекао и да је забринут за више од 100.000 наставника који ће бити ризична група када почне настава.

– Нисам вољан да се то деси брзо. Школска година по закону траје до 31. августа, али ми имамо довољно времена да све завршимо на време. Пред нама је цео мај, а настава на даљину ићи ће и даље – навео је Шарчевић.

Такође, мала матура планирана је према ранијем распореду, а то је средином јуна, уколико епидемиолошка ситуација буде то дозвољавала. Проба мале матуре електронским путем планирана је за 22, 23. и 24. април, а проба мале матуре на традиционалан начин “папир-оловка” биће одржана када се заврши ванредно стање. После тога следи “прави” завршни испит, који ће, такође, бити одржан на стари начин – “папир-оловка”. И упис на факултете ће бити највероватније одржан по ранијем плану – од 22. јуна и то уз пријемне испите.

Извор: Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zavrsetak-skole-po-planiranom-kalendaru-djaci-na-raspustu-celo-leto/

1 comment

  1. Kakav šok, ja sam razočaran…

Komentari su onemogućeni.