Početna » ЗБИРКЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ У КЊИЖАРАМА ОД 24. ЈАНУАРА: За припрему матураната 1.500 задатака

ЗБИРКЕ ЗА МАЛУ МАТУРУ У КЊИЖАРАМА ОД 24. ЈАНУАРА: За припрему матураната 1.500 задатака

КАКО би ученици основних школа у Србији имали довољно времена да се сопственим темпом добро припреме за полагање мале матуре, која им предстоји, збирке задатака из српског, односно матерњег језика, математике и изборног теста (који обухвата задатке из историје, географије, биологије, физике и хемије) за припрему осмака за завршни испит, заједничко издање Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Просветног прегледа, у продаји су од 24. јануара.

од Паланка данас
0 Коментар

Збирке су на српском и језицима националних мањина, издања из математике и српског, односно матерњег језика садрже по 450 задатака, док комбинована збирка из пет изборних предмета садржи по 120 задатака по предмету, распоређених на основни, средњи и напредни ниво. На крају публикација налазе се решења.Како наводе приређивачи публикација, основни задатак збирки је да ђацима приближе модел задатака који ће се наћи на завршном испиту у јуну и да им омогуће да самостално вежбају и проверавају знање.

– Уколико осмаци буду марљиво вежбали, збирке им могу гарантовати успех на малој матури, јер је у изради задатака учествовало око стотину наставника из основних и средњих школа и са факултета – кажу приређивачи збирки. – Њихово искуство обезбеђује да задаци буду у складу с наставном праксом, образовним стандардима и жељама за даље школовање.

Све публикације могу да се купе у књижарама широм Србије. Све три збирке заједно коштају 1.600 динара.

Појединачно, цена збирке за српски или матерњи језик је 600 динара, док збирка за математику и комбинована збирка коштају по 500 динара. За оне који желе да вежбају задатке и ван ових збирки, у продаји је и публикација са тестовима са завршних испита претходних година.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept