Početna » ЗБОГ НАПАДА ВРАНЕ ДВЕ ЖЕНЕ ЗАВРШИЛЕ КОД ЛЕКАРА-ЈЕДАН ПОТЕЗ ВРАНЕ ЈЕ ЗНАK ДА ЋЕ ВАС НАПАСТИ: Ако је птица ОВЕ БОЈЕ, обратите ПОСЕБНУ ПАЖЊУ!

ЗБОГ НАПАДА ВРАНЕ ДВЕ ЖЕНЕ ЗАВРШИЛЕ КОД ЛЕКАРА-ЈЕДАН ПОТЕЗ ВРАНЕ ЈЕ ЗНАK ДА ЋЕ ВАС НАПАСТИ: Ако је птица ОВЕ БОЈЕ, обратите ПОСЕБНУ ПАЖЊУ!

Јуче су у Београду нападнуте две жене. Једну од њих је због напада врана Хитна превезла у Ургентни центар а друга се сама обратила лекарима

од Паланка данас
0 Коментар

Мај је период када се вране гнезде и подижу младе, а није редак случај да грађани доживе непријатно искуство – агресивни напад врана.

Најбољи начин да се људи заштите јесте да избегавају места где се налазе гнезда врана или, ако се нађу у близини, да се што пре удаље из зоне гнезда. Слободан Kнежевић из “Природњака” изјавио је за Тањуг да је изузетно важно да грађани знају да је период маја време када вране интензивно подижу своје младунце.– Они су већ одавно оперијали, покушавају да лете и често се дешава да испадају из гнезда. Сиве вране су изразито брижни родитељи, али и изразито територијалне. Труде се да заштите своје потомство, али и да га, уколико младунац заврши на земљи, штите. Штитиће га случајњх пролазника, али и од других животиња, птица и кућних љубимаца – рекао је Kнежевић.

Према његовим речима, када се нађу у близини гнезда сивих врана, људи треба да препознају сигнале које вране шаљу и да се удаље са тог места.

– Ти сигнали могу бити да вране слећу на оближње објекте, попут стубова, клупа, на ниже гране дрвећа, гракћу, чупају лишће. И пре него што дође до напада, доћи ће до “лажних напада”, где ће оне летети у нашој близини и уколико то не препознамо и не удаљимо се може доћи до агресивних напада – рекао је Kнежевић.

Навео је да се, када дође до тих упозорења, не треба препустити страху и укопати у месту, већ се удаљити и пустити сиве вране да брину о младунцима.

– Не треба махати рукама, кишобранима јер то оне препознају као додатну несигурност – истакао је Kнежевић.

Навео је да, ако грађани знају да се у близини њихове куће гнезде сиве вране, могу за заштиту користити капу, качкет, кишобран и на тај начин спречити мање повреде које вране могу да направе, али је поновио да је потребно брзо се удаљити са те локације.

Јуче су у Београду нападнуте две жене. Једну од њих је због напада врана Хитна превезла у Ургентни центар а друга се сама обратила лекарима.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept