ЗБОГ НАСИЛНИЧКЕ ВОЖЊЕ И ДРОГЕ ИСКЉУЧЕНО 50 ВОЗАЧА ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ

У току прошле недеље (08-14. фебруар), саобраћајна полиција искључила је из саобраћаја 20 возача због учињеног прекршаја насилничке вожње и 30 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Када је реч о насилничкој вожњи, 19 возача искључено је из саобраћаја због управљања возилом у стању потпуне алкохолисаности, док је један возач искључен из саобраћаја због више пролазака на црвено светло семафора у периоду мањем од 10 минута.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због насилничке вожње у Новом Саду, укупно седам, у Шапцу су искључена три возача, док су у Београду, Смедереву и Сремској Митровици из саобраћаја искључена по два возача.

Када је реч о управљању возилом под дејством психоактиивних супстанци, 16 возача (53%) искључено је из саобраћаја због управљања возилом под дејством канабиса, док је због управљања возилом под дејством амфетамина из саобраћаја искључено шест, а под дејством опијата четири возача.

Поред управљања возилом под дејством психоактивних супстанци, 15 возача (50%) истовремено је затечено у чињењу других прекршаја. седам возача која су искључена због овог прекршаја управљали су возилом без возачке дозволе, односно без прописане возачке дозволе за одређену категорију возила, док су три искључена возача била под дејством и психоактивних супстанци и алкохола.

Трећина возача који су искључени из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци млађи су од 24 године. Најмлађи искључени возач има свега 17 година, и он је приликом контроле саобраћаја у Крушевцу затечен да управља возилом „mini one“, без возачке дозволе и под дејством канабиса, док је рок важења регистрационе налепнице за возило истекао 23. септембра 2020. године.

Највећи број возача искључен је из саобраћаја због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци у Београду, укупно 12, док су у Крушевцу и Чачку искључена по четири возача, а у Врању и Панчеву по два возача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zbog-nasilnicke-voznje-i-droge-iskljuceno-50-vozaca-prosle-nedelje/