Početna » ЗБОГ ОНОГ ШТО НАМ СЕ СПРЕМА, ХИТНО РЕАГОВАО И РХМЗ: Ево шта нас чека СУТРА!

ЗБОГ ОНОГ ШТО НАМ СЕ СПРЕМА, ХИТНО РЕАГОВАО И РХМЗ: Ево шта нас чека СУТРА!

Радарски снимци показују како тренутно изгледа та олујна ћелија над Зворником, Крупњем и деловима око Лознице

Метеоролози су већ издали упозорења због опасних временских појава у западној Србији, посебно око Лознице и Зворника.Републички хидрометеоролошки завод издао је хитно упозорење због невремена, тј. на јак грмлјавински развој из БиХ који се преко Подриња (Мали Зворник – Крупањ) премешта ка унутрашњости Мачванског округа условлјавајући јак плјусак, грмлјавину, град и потенцијално јак или олујни ветар.

Како управо наводи РХМЗ, следи наставак јаких плјускова са грмлјавином, градом и потенцијално јаким и олујним ветром у деловима Подриња и Мачванског округа (нарочито на потезу Мали Зворник – Крупањ).

Радарски снимци показују како тренутно изгледа та олујна ћелија над Зворником, Крупњем и деловима око Лознице.

Раније је РХМЗ најавио да је данас највећа вероватноћа за непогоде у Војводини и западној Србији, а сутра се зона повећаног ризика проширује и на остале регионе у землји.

У понеделјак ће вероватноћа за непогоде краткотрајно опасти, осим на југу Србије.

Упаљен метео аларм

Банат, Бачка, Срем, западна и југозападна Србија и подручје Београда данас су у наранџастом, док су Шумадија, Поморавље, југоисточна Србија и Косово и Метохија у црвеном.

Црвени метео аларм значи да је време врло опасно: Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.

Црвени метео аларм значи да је време врло опасно: Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept