Početna » „ЗЕВС“ ИЗ АФРИКЕ ОД ОВОГ ДАТУМА ДРАСТИЧНО ДИЖЕ ТЕМПЕРАТУРУ: Биће најтоплије у последњих 30 година

„ЗЕВС“ ИЗ АФРИКЕ ОД ОВОГ ДАТУМА ДРАСТИЧНО ДИЖЕ ТЕМПЕРАТУРУ: Биће најтоплије у последњих 30 година

МОЋНИ антициклон "Зевс" стиже из Африке и у наредним данима ће се проширити на већи део Европе и стиже до Србије.

„Зевс“ ће своје пипке најпре испружити на југозападу континента, а после ће се проширити над западном, средњом и северном Европу.Метеоролози наводе да је антициклон „Зевс“ толико моћан да може да надјача зиму па следећих десетак дана заборавите на дебеле јакне, и то поготово у Далмацији, где ће температуре ићи и изнад 16 степени.

Назван је Зевс јер према грчкој митологији тај бог може да управља временом.

Ради се о суптропском антициклону која зими доноси температуре изнад просека за ово доба, па хладноће сигурно неће бити до краја јануара, а нећемо је видети ни у првим данима фебруара.

Према најави Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ). од четвртка ће у Београду максималне дневне температуре бити девет степени Целзијуса, док се првог дана викенда очекује до 13 степени у престоници и 14 у Крагујевцу.

Сам почетак фебруара ће бити топлији од просека са одступањима у температурама од три до шест степени.

Према садашњим прогнозама сам почетак фебруара биће топлији од просека са одступањима у температурама од три до шест степени. Генерално друга половина месеца, дакле од 15. до 29. фебруара, биће хладнија са честим падавинама и тада можемо очекивати повремену појаву снега и у нижим пределима, а температуре ће бити средње фебруарске са максималним од седам до десет степени, средње дневне од два до пет степени.

Те температуре су за један степен изнад тридесетогодишњег климатолошког просека. Прогнозира се количина падавина изнад вишегодишњег и опсег количине падавина биће од 40 до 80 мм на месечном нивоу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept