ЖИГ „ЧУВАРКУЋА“ ДОБИО И „ЦМАНА“ ИЗ КРЊЕВА

Право на жиг „Чуваркућа“, односно потврду квалитета и домаћег порекла, добило је још 53 производа међу којима су и први производи металског сектора, саопштио је данас експертски Савет који додељује ове жигове.

„Чуваркуће“ се додељују у пројекту Привредне коморе Србије (ПКС) „Стварано у Србији“ која је саопштила да су нова права на овај жиг додељена за 19 производа из металског сектора и 34 из прехрамбене индустрије.

Нове „Чуваркуће“ припале су прикључцима за тракторе и мотокултиваторе и самоходне машине „ФМП Агромеханике“ Бољевац, стубовима за јавно осветљење краљевачке „Амиге“, као и тестенине и производи од козјег млека „Укуси мога краја“, које са својим партнерима широм Србије производи компанија „Меркатор С“.

„Чуваркуће“ су припале и различитим врстама меда и производа на бази меда фирме „Цмана“ Крњево, воћним соковима компаније „Rauch Serbia“ из Коцељева и производи од ароније предузећа „Аронија вита“ Сурдук.

Са овим производима, породица „Чуваркућа“ увећана је на 128 чланова, а ускоро се очекују и нови носиоци жига, саопштила је ПКС.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zig-cuvarkuca-dobio-i-cmana-iz-krnjeva/