ЗИМА УСРЕД ЗИМЕ

Досадашње готово пролећно време, од јуче је завршено. После најтоплијег 2. фебруара у историји, са измерених 17 степени у Београду, викенд је почео наоблачењем, кишом и падом температуре.  И наредних дана очекују нас дневне температуре испод просека, умерено и потпуно облачно, кишовито, а на планинама и снег.

Првог дана викенда забелеле су се планине и скијалишта. . У недељу ће, како се очекује, бити претежно облачно, али хладније време, уз престанак падавина. Жива у термометру кретаће се од нуле до пет степени, а највиша од шестог до десетог подеока.

Почетком наредне недеље јутра ће почињати слабим мразом, током дана биће умерено облачно и суво, али и хладније него током викенда. Температуре ће се спустити и до другог подеока испод нуле, а највиша неће прелазити девет степени. У уторак нас очекује незнатно хладнији дан: ујутру слаб мраз, током дана умерено облачно, по подне киша, слаб ветар, а температура од минус три до минус један. Највиша од пет до осам степени.

До краја наредне радне недеље неће бити знатнијих осцилација у температурама, као и у падавинама. На планинама ће се задржати снег, а у већини крајева Србије биће повремено кишовито.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zima-usred-zime/