ЗИМСКЕ ГУМЕ ОБАВЕЗНЕ ОД 1. НОВЕМБРА

Ближи се 1. новембар, када би возачи на аутомобилима требало да имају сва четири зимска пнеуматика, уколико се на путевима налазе снег и лед. Замена летњих зимским пнеуматицима је у току, а цене се нису мењале.

Температура нижа од 7 степени мења услове вожње на путу, па аутомобили који имају летње гуме нису безбедни за саобраћај. Због тога је законом прописано да сва возила од 1. новембра морају имати зимске пнеуматике. Како би избегли гужву и своје љубимце припремили за зимски период, савесни возачи већ су посетили вулканизера.

Према речима вулканизера, најбезбедније је купити нове зимске гуме, а цене се крећу од 4.000 до 40.000 динара. Возачи који се ради уштеде одлуче за половне, требало би да обрате пажњу на дубину шаре на гумама, као и на датум производње.

Како би што дуже очували зимске гуме, вулканизери саветују возачима да их пуне азотом, јер притисак у гумама остаје уједначен, због чега се мање троше.

Возачи који након 1. новембра не буду имали зимске пнеуматике могли би да плате казну од шест до 20 хиљада динара, док је за правна лица од 100 до 800 хиљада динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zimske-gume-obavezne-od-1-novembra-2/