ЗМИЈА У ЦЕНТРУ ПАЛАНКЕ

Лепо и сунчано време последњих дана измамило је и гмизавце на сунчање. Све то не би било ништа неуобичајено да се један примерак змије није обрео испред кућног прага једне наше житељке у самом центру Паланке.

Након првог шока и страха позвана је и полиција која је на лицу места објаснила да није надлежна за уклањање гмизаваца. Покушано је и код ватрогасаца и неких других органа али нико нема надлежност за уклањање змија, што је сличан проблема као и са псима луталицама који се периодично хватају од стране овлашћене фирме.

Тако је све остало на сналажењу појединаца па је и наша суграђанка нашла помоћ од пролазника који је избацио змију.

Змије које су карактеристичне за ово подручје су белоушке које могу да нарасту и до два метра. Безопасне су, али се не препоручује грађанима да их хватају, јер уколико се осете угроженима испуштају слуз непријатног мириса, попут твора.

У Паланци, нико није надлежан за хватање змија, тако да се саветује да уколико приметите белоушку да се не плашите и пустите је да сама изађе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zmija-u-centru-palanke/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Sume on 02/05/2018 at 12:01

  Kada ta zena treba da plati porez onda se zna ko je nadlezan, a kad ima ovakav problem onda niko nije nadlezan !!!
  Predlazem da se formira sluzba koja ce biti nadlezna za hvatanje gmizavaca, kao i da se proveri da li ima dovoljnih kolicina seruma protiv zmijskog ujeda, jer leto tek pocinje i ovakvih slucajeva ce biti u sve vecem broju!!!

  • Jovan on 02/05/2018 at 03:12

  Kakva panika ! Kao dete sam ih donosio sa jezera i igrao se sa njima . Neke sam i vracao nazad u vodu .

  • Јевтић on 01/05/2018 at 23:24

  Зашто није позвала Председника принудне управе, па зар треба да се чудимо што су нам и змије почеле да шетају градом, када нам је Општина најпрљавији, змије су свуда око нас!

   • 11421 on 02/05/2018 at 16:01

   Бато, то што се змија појавила у нечијем дворишту или где год да се појави у овом граду, није због прљавштине већ зато што им одговара то подручије…
   А шта ти/Ви радиш/радите, поводом загађења нашег града?

Komentari su onemogućeni.