Početna » ЗНАЊЕ ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ: ПРОЈЕКАТ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ МЕЂУ ПОБЕДНИЧКИМ

ЗНАЊЕ ЗА ОДРЖИВИ РАЗВОЈ: ПРОЈЕКАТ ПАЛАНАЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ МЕЂУ ПОБЕДНИЧКИМ

од Паланка данас
0 Коментар
У оквиру програма „Знање за одрживи развој“ одабрана су четири пројекта који ће бити подржани и спроведени током 2023. године. Након семинара на тему одрживог развоја ученици су могли да предложе мале пројекте из области одрживог развоја. Сви пројекти осмишљени су тако да укључе локалну заједницу и произведу промену у локалним срединама.
Одабрана су четири пројекта која ће бити подржана са по 1.000 ЕУР у динарској противвредности.Шансу да конкуришу са својим пројектима имале су следеће школе: Филолошка гимназија из Београда, Гимназија „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште, Гимназија „Милош Савковић“ из Аранђеловца, Гимназија Нови Пазар, Гимназија „Свети Сава“ из Пожеге, Гимназија „Таковски устанак“ из Горњег Милановца, Медицинска школа „Миша Пантић“ из Ваљева, Медицинска школа из Ужица, Митровачка гимназија из Сремске Митровице, Паланачка гимназија из Смедеревске Паланке, Прва техничка школа из Крагујевца, Шабачка гимназија, Техничка школа „Колубара“ из Лазаревца, Техничка школа „Милева Марић Ајнштајн“ из Новог Сада и Шеста београдска гимназија из Београда.
Победничке идеје су:
“Socioteatar”, Гимназија „Свети Сава“, Пожега
“Зелена Шеста”, Шеста београдска гимназија, Београд
“Нек се чује!”, Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка
“Re-Cycle”, Гимназија, Нови Пазар.
Програм „Знање за одрживи развој“ реализује се у оквиру пројекта „ Подршка јачању цивилног друштва на процес европских интеграција кроз Национални конвент о Европској унији – цивилно друштво и млади: улога и утицај“. Пројекат је подржала Амбасада Савезне Републике Немачке у Београду.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept