ЗУОВ: ГРАДИВО НИЈЕ САЖЕТО, АЛИ МОГУЋЕ ОДСТУПАЊЕ 20 ОДСТО

Завод за унапређивање образовања и васпитања урадио је планове реализације наставе у случају непосредне ратне опасности, ратног стања или других ванредних ситуација и околности, у којима је таксативно наведено шта ће се радити на часовима свих предмета од првог до осмог разреда.

Изузетак је физичко за који ће, због специфичности самог предмета бити урађен план по темама и изборни предмети – други страни језик, грађанско васпитање и верска настава, за које планови реализације нису урађени пошто је захтев Министарства просвете био да се дефинишу само за обавезне предмете.

Градиво није сажето, али у Правилнику о посебном програму пише да је дозвољено одступање до 20 одсто.

Што се тиче средњих школа, у ЗУОВ-у кажу да план реализације наставе није било могуће урадити због великог броја различитих програма и у гимназијама (различити смерови, специјализована одељења), а нарочито у средњим стручним школама. Због тога ће свака школа донети план реализације наставе у складу са својим програмом наставе и учења.

Средње школе ће добити план снимања ТВ часова са којим треба да ускладе рад, пошто ће за општеобразовне предмете у гимназијама и неке стручне предмете у средњим стручним школама бити обезбеђена ТВ настава преко канала јавног сервиса.

Да ли ће ваша деца од 1. септембра у клупе или ћете изабрати онлајн школу?

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zuov-gradivo-nije-sazeto-ali-moguce-odstupanje-20-odsto/