ЖУТИ МЕТЕОАЛАРМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ-ПОПОДНЕ ПЉУСКОВИ, ГРМЉАВИНЕ, ОЛУЈА…

У Србији се данас очекује променљиво облачно и нестабилно време, од средине дана местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, док на Метеоаларму показује да се подручје целе наше земље данас налази под жутим метеоалармом.

Јутарња температура од 13 до 17, највиша дневна од 24 до 27 степени.

– Потешкоће у урбаним срединама (посебно проблеми са кишном канализацијом и кишним колекторима), проблеми у саобраћају и транспорту, одлагање већ планираних пољопривредних активности. Могућа је штета на покретној и непокретној имовини и повређивање људи и животиња – стоји на сајту Метеоаларма као објашњење какве последице могу изазвати потенцијалне данашње падавине.

Слично време се очекује и у четвртак. Пре подне претежно сунчано, а од средине дана променљиво облачно, понегде са краткотрајним пљусковима са грмљавином.

Најнижа температура од 12 до 16 степени, док се предвиђа највиша температура од 22 до 25 степени.

У петак нестабилно, променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, израженијим на истоку земље.

Предах од падавина уз благи пораст температуре нас очекује у суботу, а нове падавине метеоролози предвиђају за недељу.

Метеоролог Недељко Тодоровић је рекао да се у наредних десетак дана на подручју Србије очекује нестабилно и промењиво време, што значи да ће скоро сваког дана негде на подручју Србији бити пљускови и грмљавине.

Јуче је јака киша захватила подручје Чачка а ситан град је пада у деловима села Мрчајевци и Станичичи. Од удара грома страдало је стадо оваца у околини Бруса.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zuti-meteoalarm-u-celoj-srbiji-popodne-pljuskovi-grmljavine-oluja/