ЗЗ „АЗАЊА“ И АЗАЊСКА ПОГАЧА НА САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА (ВИДЕО)

etno-sajam1Традиционално, уз здравицу добродошлице у Етно дворишту у Хали 3 Београдског сајма свечано је одржан 11. Сајам етно хране и пића.

Најзначајнија регионална смотра произвођача репрезентативних традиционалних производа, уз учешће више од 400 излагача, уз богат стручно-пратећи програм, сајам је трајао до суботе 26. новембра, под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Града Београда.

 Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда, истакао је да овогодишња манифестација оправдава епитет најзначајније регионалне смотре и да је посебно важно што се на сајму представљају регионалне привредне коморе. 

Испред Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије сајам је отворио, наш суграђанин паланчанин, државни секретар Жељко Радошевић.
Уз подсећање да се домаћи производи одликују аутентичношћу и да је 38 пољопривредних производа са заштићеним географским пореклом, Радошевић је изнео наду да ће се још производа укључити у систем заштите.
– „Као изазов за развој пољопривреде, сајам Етно хране и пића пружа могућност произвођачима да се појаве, афирмишу, остваре бољи пласман и вишу цену производа. Подстицај пољопривредне политике и подизање нивоа конкурентности још више ће промовисати српску пољопривреду и српско село. Плодоносна сарадња Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Београдског сајма огледа се у порасту броја излагача и подизања квалитета манифестације“.

Нашу општину су на сајму представљали ТЗК „Азањска погача“ и ЗЗ „Азања“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zz-azanja-i-azanjska-pogaca-na-sajmu-etno-hrane-i-pica-video/

2 comments

    • Бљак on 27/11/2016 at 19:28

    Повраћа ми се од овог ћелавог…Док га се Азања не ослободи неће напред.

    • Jagnjeće pečenje on 27/11/2016 at 14:26

    Kakav kadar, mislim da je i fotografu bila mika da ih svu trojicu ubaci u jednu fotografiju.Što bi naš narod rekao LAKŠE IH JE PRESKOČITI NEGO OBIĆI.

Komentari su onemogućeni.