ЗЗЈЗ ПОЖАРЕВАЦ: У ПОДУНАВСКОМ ОКРУГУ 168 ПОТВРЂЕНИХ СЛУЧАЈЕВА COVID-19

Према подацима Завода за јавно здравље Пожаревац од 23. априла, број оболелих од вируса Covid-19 на територији Подунавског округа износи 168.

Највише заражених има и даље на територији Смедерева њих 104, од тог броја њих 67 су корисници Дома за старе и 11 запослених.

Што се Смедеревске Паланке тиче, потврђено је да је 52 лица инфицирано, док је у  Великој Плани потврђена инфекција код 12 особа.

ЗЗЈЗ Пожаревац је надлежан за два округа, Подунавски и Браничевски, а до сада је послато 972 узорка на тестирање, за 150 се још чекају резултати.

Напомињемо да је разлика у броју оболелих према подацима ЗЗЈЗ Пожаревац и Министарства здравља, у томе што се рачунају и особе које су тестиране ван Подунавског округа, а имају пребивалиште у ове три локалне самоуправе, а живе и раде у другим градовима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/zzjz-pozarevac-u-podunavskom-okrugu-168-potvrdjenih-slucajeva-covid-19/

4 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Драгић on 23/04/2020 at 23:16

  Па шта је ту проблем?
  Као да они са личном картом који се воде на Смед. Паланке нису Паланчани,само питам?

  • N.N. on 23/04/2020 at 17:36

  Ja samo ne mogu da verujem koliki sebičluk se javlja kod naših ljudi, pa tako ćute i šetaju naokolo iako su bili u kontaktu sa zaraženim i čekaju rezultate testiranja. I to ne usputno sretanje sa ljudima, već planski susreti. I na kraju budu pozitivni. Neverovatno.

  • Viki on 23/04/2020 at 17:33

  Na zvaničnom (državnom) sajtu Covid 19 zaključno sa jučerašnjim datumom u Smederevskoj Palanci ima 72 zaraženih! Molim Vas nemojte više objavljivati pogrešne podatke!

  1. Поштована, постоји објашњење за разлику у броју на сајту министарства и из ЗЗЈЗ Пожаревац. То смо више пута објашњавали, министарство региструје све оболеле који се воде са личном картом на Смедеревску Паланку, а живе и лече се у другом граду. Из Пожаревца стижу подаци само за оболеле који су збринути у здравственим установама на територији Смедеревске Паланке.

Komentari su onemogućeni.