Početna » НЕМАЧКА ПООШТРИЛА МЕРЕ: Следе велике казне за рад на црно, а у овим условима смањује се и грађански додатак

НЕМАЧКА ПООШТРИЛА МЕРЕ: Следе велике казне за рад на црно, а у овим условима смањује се и грађански додатак

Влада у Немачкој жели да употреби строжа правила како би подстакла више корисника социјалне помоћи да раде. У будућности, дужа путовања на посао би требало да буду прихватљива, разумно одбијање рада би требало да буде кажњено смањењем бенефиција, а рад на црно би такође требало да доведе до смањења накнада.

 

Ове и друге мере део су иницијативе која првенствено има за циљ да врати спору немачку економију на прави пут, пишу немачки медији.



Време путовања до три сата би требало да буде разумно
Убудуће, ако радите до шест сати дневно, путовање од два и по сата би требало да буде прихватљиво; ако радите више од шест сати, требало би да прихватите чак и трочасовно путовање. Агенције за запошљавање треба да траже посао у кругу од 50 километара.

СПД, Зелени и ФДП такође желе да пооштре обавезе сарадње оних који примају бенефиције.

– Свако ко одбије разуман рад, обуку или мере интеграције без ваљаног разлога мораће да очекује повећано смањење давања – пише лист. Влада ће увести јединствени износ за смањење накнаде од 30 одсто на три месеца.

НОЋНО КУПАЊЕ НА БАЗЕНУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ – ПОНЕДЕЉАК 8. ЈУЛ


Предвиђене санкције за рад на црно

Корисници који су краткорочно доступни на тржишту рада мораће и да се лично јављају надлежном органу једном месечно. Убудуће, рад на црно корисника грађанског додатка требало би да буде кажњен као повреда радне обавезе и да доведе до смањења накнада за 30 одсто за три месеца.

Пре него што се може затражити грађанска одштета, они који су погођени морају прво да искористе сопствену уштеђевину. Међутим, пензионо осигурање остаје искључено из овога, наводе немачки медији.

Право на грађански додатак има свако ко је радно способан, а не може из сопствених прихода да покрије трошкове живота.

Самци примају стандардну накнаду за грађане од 563 евра месечно (од 1. јануара 2024. за самце).

Стандардна стопа је намењена за покривање паушалних трошкова за храну, одећу, енергију за домаћинство (искључујући грејање и производњу топле воде), личну негу, предмете за домаћинство и дневне потребе.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept