Početna » ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА И КЊИЖИЦЕ У НЕДЕЉУ 14. ЈУЛА

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА И КЊИЖИЦЕ У НЕДЕЉУ 14. ЈУЛА

Акција бесплатних превентивних прегледа, која се спроводи у циљу ране дијагностике и промоције превенције болести, биће настављена у недељу, 14. јула 2024. године, у већини здравствених установа у Србији, међу којима међу којима је и Здравствени центар Смедеревска Паланка (Општа болница Стефан Високи и Дом здравља Смед. Паланка).



Ове недеље, грађани који раније нису имали детектовану болест штитасте жлезде, моћи ће да ураде ултразвучни преглед штитасте жлезде, као и преглед ендокринолога.

Свакоме ко се одазове на преглед биће измерен крвни притисак, биће урађен и електрокардиографски преглед срца (ЕКГ), а одређиваће се и вредност шећера у крви (мерење гликемије).

Након прегледа ендокринолога, уколико постоји потреба за допунском евалуацијом здравственог стања пацијената, исти ће бити упућени на додатну лабораторијску и другу дијагностику.

Понављамо, заинтересовани грађани ће моћи да се прегледају без упута и без здравствене књижице.

Прегледи ће се обављати у ултразвучном кабинету Дома здравља Смедеревска Паланка, смештеној у просторијама некадашњег АТД-а (иза болнице). Грађани свакако могу да се јаве на пријемни шалтер опште болнице, одакле ће бити усмерени у АТД где ће се вршити сви наведени прегледи.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept