Početna » ШТА КАЖЕ РХМЗ? До када ће нас пратитити врели дани и тропске ноћи: НАКОН ТОГА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА ОВОЛИКО СТЕПЕНИ

ШТА КАЖЕ РХМЗ? До када ће нас пратитити врели дани и тропске ноћи: НАКОН ТОГА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА ОВОЛИКО СТЕПЕНИ

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ). у другој декади јула се наставља јак топлотни талас са максималном температуром од 35 до 40 °Ц и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Након 17. јула на северу Србије, а од 20. јула у свим крајевима мањи пад температуре за око 5 °Ц. Упркос мањем освежењу, с великом вероватноћом ће се продужити период са тропским данима (у већим урбаним срединама и тропским ноћима) уз дефицит падавина.



Сутра ће бити сунчано и веома топло.

Дуваће слаб и умерен, југоисточни ветар.

Најнижа температура биће од 17 до 26 °Ц, а највиша од 35 до 40 °Ц.

Дуваће слаб и умерен, југоисточни ветар.

Најнижа температура биће од 21 до 26 °Ц, а највиша око 38 °Ц.

Према прогнози РХМЗ, и наредних седам дана очекује се претежно сунчано време уз највишу дневну температуру у већини места од 35 до 40 °Ц и уз тропске ноћи у урбаним срединама.

Уз локални развој облачности, ретка (изолована) појава пљуска и грмљавине могућа је у недељу (14. 07), а затим од среде (17. 07), када се у северним крајевима очекује и мањи пад температуре за око 5 °Ц.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept