Početna » ЕТНО ГРУПА „ИВА“ НАСТУПА 19. ЈУЛА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Преузмите своју карту на време

ЕТНО ГРУПА „ИВА“ НАСТУПА 19. ЈУЛА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Преузмите своју карту на време

У оквиру Културног лета у Смедеревској Паланци, етно група „Ива“ одржаће концерт 19. јула у 21 час у Летњој башти биоскопа.



Етно група “Ива“ основана је 2004. године у Добоју као самостални вокално – инструментални ансамбл. Име је добила по лековитој трави која расте на планини Озрен у близини Добоја. Идејни творац и уметнички руководилац је професор музике мр Саша Павловић. Данас, певачка група броји једанаест чланова. На репертоару етно групе “Ива” налазе се вокална и вокално – инструментална дела из области народне и црквене музике. Етно група ”Ива” има за циљ очување традиционалног српског музичког блага у оригиналном облику али и кроз модерне аранжмане у стилу етхно-јазз-фусион. Поред наведеног, ансамбл се бави и чувањем српских духовних (литургијских и паралитургијских) песама. Од 2003. до 2012. године етно група „Ива“ је имала преко педесет самосталних концерата и велики број наступа на разним манифестацијама, свечаним академијама, хуманитарним концертима итд.

Због великог интересовања и ограниченог простора, за све догађаје у Летњој башти биоскопа, који су планирани за 19. и 26. јул, моћи ћете да преузмете карте, радним данима у термину од 8 до 15 часова, на билетарници Културнг центра.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept