Početna » ПАЛАНАЧКА УМЕТНИЦА КРИСТИНА ПИРКОВИЋ ОТВОРИЋЕ СВОЈУ ИЗЛОЖБЕНУ ПОСТАВКУ “ ВЕЛИКИ КРЕАТОР“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

ПАЛАНАЧКА УМЕТНИЦА КРИСТИНА ПИРКОВИЋ ОТВОРИЋЕ СВОЈУ ИЗЛОЖБЕНУ ПОСТАВКУ “ ВЕЛИКИ КРЕАТОР“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Позивамо Вас у Галерију савремене уметности у петак 19. јула где ће свечано бити отворена самостална изложба слика Кристине Пирковић „Велики креатор“ у 20 часова.

Након што се пре осам година нашој публици представила цртежима, Кристина сада долази са изложбом „Велики Креатор“, у којој ће приказати своје најновије стваралаштво.



Кристина Пирковић (1991. Смедеревска Паланка), завршила је мастер студије Зидног сликарства на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу и чланица је УЛУС-а. Живи у Београду и до сада је приредила преко двадесет самосталних изложби.
Изложба „Велики Креатор“ обухвата метафоричне призоре инспирисане ренесансним, анатомским и библијским темама. Њени радови су обојени плавим, црвеним и жутим тоновима, са деформисаним физиономијама и апокалиптичним пејзажима. Ова изложба потврђује Кристинин хумани однос према човеку и њену изражајност, враћајући веру у преображај и смислен живот.
Позивамо вас да присуствујете овој изузетној изложби и доживите свет Кристине Пирковић.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept