Početna » (ВИДЕО) КОШАРКАШКИ СПЕКТАКЛ У ПАЛАНЦИ: ДЕБИ МЛАДОСТИ СП У КЛС, ПУНЕ ТРИБИНЕ И ПОБЕДА ВОЈВОДИНЕ!

(ВИДЕО) КОШАРКАШКИ СПЕКТАКЛ У ПАЛАНЦИ: ДЕБИ МЛАДОСТИ СП У КЛС, ПУНЕ ТРИБИНЕ И ПОБЕДА ВОЈВОДИНЕ!

Утакмица, која ће ући у седам и по деценије дугу историју кошаркае у Смедеревској Паланци, као прва званична у елитном рангу, у КЛС-у!

Атмосфера сјајна, хала ОШ Вук Караџић дупке пуна, аплаузима је поздравила обе екипе. Све је било фер и коректно, а Новосађани су оправдали улогу фаворита.



На отварању сезоне, у првој утакмици КЛС-а, Младост СП- Војводина МТС 64:80 (14:22, 16:20, 12:23, 22:15). Потпуно заслужен тријумф гостију, који су контролисали игру и резултат и потврдили висок квалитет.

На другој страни, дебитантски наступ Паланчана је протекао према очекивању, било је пропуста, нервозе, промашаја отворених шутева и слободних бацања, али и одличних момената, акција, које су дизале на ноге гледалиште, добре одбране и борбености.

Једноствано, кад год би домаћи успели да стигну до десетак поена заостатка, Војводина би чврстом одбраном и јаким индивидуалним квалитетом вратила меч у контролу.

Гости су имали сјајан шут за три (40%), само два бацања су промашили. Имали су чак 17 освојених лопти, али и 15 изгубљених. Превага је била њихова изузетна дефанзива у кључним моментима

Код Младости СП пет промашених бацања и чак 22 изгубљене лопте, што је одраз дебија и нервозе. Недостајало је због повреда и адаптације пар играча у ростеру.

Актери оба тима су громогласним аплаузом награђени од пуног гледалишта, а овације су добили легендарни Жељко Ребрача, сада челник Војводине и бивши репрезентативац Марко Јагодић Куриџа.

Младост СП: Крисхнан, Шпаровић (7 ас, 4 ск, 5 изг), Папић 15 (15 (4 изг, 3 ск), Николић 12 (6 ск), Стефановић, Стојановић 6 (3 ас, 2 укр, 2 ск), А. Крсмановић 7 , Вукас 6 ( 2 ас, 2 ск), С. Крсмановић 11 ( 5 ск), Димитријевић (1 ск), Поповић (4 ск), Матић 7 ( 5 изг, 3 ск).

Војводина МТС: Ребрача 6 ( 5 ск), Бањац 15 (7/5 за три), Љубичић, Ашћерић 3, Бумбић 4 (6 ск), Смитх 2, Савић 8, Стајчић 17 (3 изг, 4 ск), Јагодић Куриџа 6 (4 ск), Савановић 2, Дингле 5, Јохнсон 12 ( 4ск).



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept