Početna » ОШ ” ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”: Крстовдански вашар у Паланци

ОШ “ ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“: Крстовдански вашар у Паланци

У издвојеном одељењу у Придворицама, у организацији учитељица Слађане Ристић и Вишње Марић, реализован је угледни час „Крстовдански вашар у Паланци“. Главни носиоци активности били су ученици од првог до четвртог разреда. Велики допринос реализацији угледног часа дали су и родитељи набавком реквизита карактеристичних за једну овакву манифестацију, која се традиционално сваке године одржава у нашем граду. Обрађене су теме везане за традицију, празнике и обичаје уз посебан осврт на 27.септембар-Крстовдански вашар.




Циљ овог угледног часа је примена правила друштвено прихватљивог понашања поштујући права, обавезе и различитости међу људима, поштовање обичаја и празника, стицање нових и проширивање стечених знања о празницима, традицији и обичајима, разликовање празника и њихових обележја и обичаја, драматизовање текста кроз разноврсне садржаје, активности и применом различитих метода, техника и облика рада, развијање талената, дружење и разонода, игра са вршњацима, развијање такмичарског духа и упознавање ученика са манифестацијама у свом крају и развијање креативности, маште и сарадничких односа.

Овакве активности у којима су уживали сви ученици, родитељи и учитељи утичу на психолошки и социјални развој деце, као и на развој самопоуздања и лепог расположења. Последња активност на часу је била шетња, разгледање тезги на вашару уз музику и слатке и слане занимације. Ова активност је дала посебну ноту позитивних емоција свим присутним гостима.

БОНУС ВИДЕО ВАШАР У ПАЛАНЦИ

 



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept