Početna » ПОРЕСКА УПРАВА ОДЛУЧНА У БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ Најавила појачане контроле издавања фискалних рачуна

ПОРЕСКА УПРАВА ОДЛУЧНА У БОРБИ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ Најавила појачане контроле издавања фискалних рачуна

Сви грађани и обвезници фискализације свесни су да Пореска управа располаже подацима о промету у реалном времену, који су упоредиви на нивоу територије, индустријске гране и у времену издавања. Такође, сви подаци са фискалних рачуна сливају се у Контролни центар Пореске управе, што омогућава прецизно праћење и анализу података.




Коришћењем Напредне аналитичке платформе, Пореска управа има могућност да идентификује обвезнике који не поштују прописе у евидентирању промета. Резултати контрола евидентирања промета током 2024. године указују на висок проценат утврђених неправилности, што значи да су контроле биле усмерене према обвезницима који избегавају поштовање закона. Сви порески обвезници код којих су утврђене неправилности су, у складу са законом, подвргнути прописаним санкцијама.

Пореска управа остаје посвећена борби против сиве економије и стварању једнаких услова за пословање свих обвезника, и најављује интензивирање пореских контрола.


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept