Početna » ПОСЕТА УЧЕНИКА ИЗ АЗАЊЕ МАНАСТИРУ ПИНОСАВА У КУСАТКУ

ПОСЕТА УЧЕНИКА ИЗ АЗАЊЕ МАНАСТИРУ ПИНОСАВА У КУСАТКУ

По већ устаљеној пракси која је постала традиција,већ неколико година у назад ученици Основне школе „Радомир Лазић“ из Азање у јесен или у пролеће посећују манастир Пиносаву који је удаљен шест километара од наше школе.
Тако смо и ми наставници данас 18.октобра заједно са ученицима узраста од петог до осмог разреда,ујутру пошли у село Кусадак у коме се ова велика светиња налази.



У манастиру који је посвећен Светом Архангелу Гаврилу на самом улазу у манастирску порту нас је срдачно и свечано дочекао настојатељ ове свете обитељи већ свима познат духовни горостас Архимандрит,отац Петар (Драгојловић).Испричао нам је о историјату и самом настанку манастира који датира још из средњег века и обратио нам се пригодном беседом у којој је нагласио између осталог о послушности деце према својим родитељима и о неопходном и интензивном богослужбеном животу нагласивши значај Светог причешћа без којег нема спасења нити вечног живота.

Отац Петар је свој деци поделио крстиће и иконице,а након тога је уследило послужење како за ученике исто тако и за наставно особље.Деца су се играла у манастирској порти,разговарали са оцем Петром,а дан и време нам је ишло на руку,такође смо видели и обновљену собрашницу и Карађорђев храст.На крају смо се сви заједно фотографисали,узели благослов и запутили се назад у школу.

Заиста је било предивно,а оцу Петру се срдачно захваљујемо на гостопримству и желимо му свако непролазно добро од Господа Христа!
Вероучитељ и чтец, Ивица Б. Стојковић



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept