понедељак, октобар 21, 2024
Početna » Обавештења о пошиљкама и лежарини у пошти – Све што треба да знате

Обавештења о пошиљкама и лежарини у пошти – Све што треба да знате

Сазнајте како се наплаћује лежарина за непреузете пошиљке у пошти. Преузмите пошиљку на време и избегните додатне трошкове! Откријте предности пакетомата.

Када нисте код куће приликом доставе пошиљке, добићете обавештење са свим потребним информацијама о преузимању. Међутим, важно је напоменути да се лежарина наплаћује већ један дан након остављеног обавештења.

Сваки дан кашњења у преузимању пошиљке, било да се ради о писму или пакету, доноси додатне трошкове. Наиме, након што примите обавештење, имате ограничено време да преузмете пошиљку без додатних накнада.



Лежарина, која износи 15,00 динара по дану, наплаћује се за сваки дан прекорачења. Уколико одлучите да сачекате неколико дана пре него што преузмете пошиљку, трошкови ће се нагомилати.

Због повећане потражње за онлине наручивањем, уведена је и опција пакетомата. Коришћењем пакетомата, избегава се наплата лежарине, што представља значајну олакшицу за све који не могу одмах преузети своје пошиљке из поште.

Пакетомат као опција за преузимање пошиљака

Пакетомат нуди савремено и практично решење за брзу, лаку и паметну испоруку пошиљака – пакетомате, 24 сата дневно сваког дана у седмици.

На пакетомату се могу испоручити пошиљке за које је унапред плаћена поштарина (Пост-експрес, Нови пакет, ПЕ-БОX), на захтев пошиљаоца приликом адресовања и предаје пошиљке на шалтеру пошта или приликом преузимања пошиљке од стране достављача.

Друга могућност је да прималац изврши преусмерење пошиљке на пакетомат позитивним одговором на СМС или Вибер поруку од Поште Србије са упитом о преусмерењу пошиљке на пакетомат и листом пакетомата.



You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept