Početna » AI4ESL – други међународни састанак

AI4ESL – други међународни састанак

од Паланка данас
0 Коментар
Основна школа „Олга Милошевић“ угостила је представнике партнерских организација са којима реализује Еразмус + пројекат Artificial intelligence for early school leaving.У пројекат су укључени: координатор B&P Emerging Technologies Consultancy Lab LtdL – Малта, HumAIn Ltd – Малта, South Eastern Regional College – Уједињено Краљевство, PACUNET – Финска, Investing in Youth – Шпанија, ICON – Грчка Secondary School of Gennadi – Грчка и Основна школа „Олга Милошевић“ – Србија.
Циљ пројекта је креирање платформе за вештачку интелигенцију која ће бити помоћно средство у раду наставника са ученицима узраста од 11 до 18 година који имају нижа постигнућа, који имају потешкоће, за ученике ромске националности, децу миграната, младе који нису мотивисани да се школују и све остале ученике, како би се увежбавали обрађени садржаји. До сада смо сви заједно осмислили задатке за платформу из енглеског језика, математике и медијске писмености које су ученици решавали.
На овом састанку износимо закључке до којих смо дошли анализирајући резултате ученичког рада, резултате анкете у којој су учествовали, а којом на основу коментара ученика такође увиђамо шта треба изменити на платформи. Велики број ученика се укључио у рад и жели и даље да настави своје учешће на подизању компетенција. То ће нам помоћи да наставимо модификовање и усавршавање платформе која ће бити од велике користи свим ученицима.
Захваљујемо се нашим партнерским организацијама на отворености за сваки вид сарадње и подршке. Веома смо срећни што смо могли њихов боравак у школи и граду учинити пријатним и занимљивим. Биће нам задовољством да их дочекамо поново.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept